torstai 28. helmikuuta 2013

Kesäkassit

Oikeastaan ompeluinnostukseni alkoi näistä kesäkasseista. Olin luvannut useammalle ihmiselle luovuuslahjan, joten niitä on valmistunut tässä pikkuhiljaa. Kangas on kirpputorilta löydetystä verhokapasta. Sain kerran jonkun vaatefirman mainoksena kuin minikokoisen kankaisen kauppakassin, joka on ollut yllättävän kätevä. Siksi ajattelin tehdä myös kassien saajalle sellaisen. Jos ei muuta, niin antakoot vaikka lapsensa leikkeihin sen.


-Nna-

maanantai 25. helmikuuta 2013

Pussihousut

Turhauduin sairastamiseen ja päätin ryhtyä tekemään käsitöitä. Kämppä on täynnä aloitettuja projekteja, mutta sain jotain jo valmiiksi asti. Kaapista löytyi tuollaista ruosteenpunaista pellavaa, joka sai sitten resoria kaverikseen. Olen tehnyt näitä pussihousuja monet, joten ei tässä ollut muuta kuin surautti menemään.

Kuvaus tuottikin sitten uskomattoman paljon haastetta. Lopulta päädyin makaamaan ikkunalaudalle (kuten kuvasta näkyy) ja kuvaamaan itseäni randomisti ylhäältäpäin. Lopputulosta voitte ihailla tässä:


-Nna-

perjantai 22. helmikuuta 2013

Sitruunainen mustikkajuustokakku

Nähdessäni minäsiskoni leipoman sitruunaisen mustikkajuustokakun, tiesin, että minunkin on pakko saada sitä. Tein ohjeeseen ihan pieniä muutoksia, muun muassa meidän kaupassa ei ollut sitruunatuorejuustoa. Kakusta tuli todella epäkuvauksellinen, etenkin, kun jostakin syystä päätin laittaa osan mustikoista suoraan pohjalle ja loput sitten pinnalle, mutta maku oli mielettömän hyvä.





sitruunainen mustikkajuustokakku

POHJA:
150g voita
½dl sokeria
1 kananmuna
3dl jauhoja
1rkl kylmää vettä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää jauhot ja vesi, sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle ja reunoille.  Laita vuoka jääkaappiin, jotta reunat hieman jähmettyvät.

TÄYTE:
500g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu
sitruunan kuori raastetta

n. 250g mustikoita + 2rkl perunajauhoja

Notkista tuorejuusto, lisää täytteen muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Pyöräytä (jäiset) mustikat perunajauhoissa, jotta marjat eivät värjäisi taikinaa niin paljon. Sekoita mustikat täytteen joukkoon, kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa tunti. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua.

-Nna-

torstai 14. helmikuuta 2013

Hannunvaakuna-sukat

Näin ystävänpäivän kunniaksi ajattelin laittaa esille sukat, jotka tein eräälle miespuoliselle ystävälleni. Koska hän on minun tavoin liveroolipelaaja, ajattelin tehdä sukat sellaisessa hengessä. Löysin viikinkiaiheisesta neulekirjasta kuvion hannunvaakunaan. Neuloin varret paksummasta langasta nurin ja sitten sukkaosan seiskaveikasta ihan tavalliseen tapaan.


Eri lähteillä on vähän eri merkityksiä Hannunvaakunalle, mutta sen tehtävänä on ollut suojella huonolta onnelta ja pahoilta hengiltä. Kalevalakorun mukaan "Yhdestä nauhasta muodostuva kuvio synnyttää suojaavan voiman, jonka mahtiin uskoi muinoin koko pohjoinen Eurooppa. Kuvio muistuttaa myös maan neljästä suojelushengestä, jotka asettuivat kukin omaan nurkkaansa ja kannattelivat taivasta maan yllä."


-Nna-


sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Norskit

Facebookissa kiersi alkuvuodesta jälleen luovuushaaste. Minä sitten menin sitä täppäämään ja siten lupauduin tekemään jotain omin käsin 5:lle ensimmäiselle kommentoijalle tänä vuonna. Eräs neito saa kirjoneuleiset kämmekkäät, jotka nimesin körssikintaiksi, ajatuksella, että hän tupakoitsijana voi käyttää niitä sitten körssätessä. Malli on Ullaneuleesta löydetty Norskit.


Katsoin ohjeesta lähinnä nuo tähtien kuviot ja niistäkin jätin jotkut "pikkutähdet" pois, koska niin malli sopi paremmin lankoihini ja pukkoihini silmukkamääräisesti. Kämmenpuolelle tein tuollaisia pampuloita, koska ne on niin kiva ja helppo neuloa.


-Nna-

maanantai 4. helmikuuta 2013

Mekon tuunausta

Ystäväni Dahlia kysyi minulta kauniisti, voisinko vähän pidentää hänelle mieleisen mekon helmaa. Koska tuo ei ole minulle iso homma, hankki hän kankaan ja kertoi visiostaan. Lisäsin myös vyötärölle kaitaleen samaa valkoista kangasta.

Tässä on linkki kuvaan, missä mekko näkyy alkuperäisenä. Dahlian blogissa on myös lisää kuvia uudistuneesta mekosta. Mielestäni lopputuloksesta tuli varsin sievä. Tämä on taas hyvä osoitus siitä, kuinka pienillä asioilla vaatteeseen voi luoda aivan uuden ilmeen.

Dahlia lähetti Kotinörtin ottaman kuvan mekosta.

-Nna-

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kylmäsavulohta ruisnapeilla

Olen törmännyt monessa paikassa erilaisella päällisellä oleviin ruisnappeihin. Minusta ne on nerokasta syötävää, pieniä ja hyvän makuisia. Omissani maistuu kylmäsavulohi ja piparjuuri.


Kylmäsavulohta ja ruisnappeja

Ruisnappeja noin 20 kpl



75 g kylmäsavulohta
100 g piparjuurituorejuustoa
1/2 ruukkua tilliä
0,5 tl limemehutiivistettä
pippuria

Silppua kylmäsavulohi ja tilli pieneksi silpuksi. Sekoita ne notkistettuun tuorejuustoon. Mausta limemehulla ja pippurilla. Sivele valmis päällinen ruisnapeille ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

-Nna-