maanantai 13. heinäkuuta 2015

Patonki mangoldimuhennoksella

Sain äidiltä mangoldia, joka olikin minulle uusi tuttavuus. Mainio kasvi, mitä meinaan kyllä hyödyntää jatkossakin. Meillä oli pieni sunnuntaibrunssi miehen kanssa, jolla nautimme mangoldimuhennoksella päällystettyä patonkia.


Mangoldileipä

1 esipaistettu patonki
10 mangoldin lehteä
15 kirsikkatomaattia
0,5 dl lehtipersilijaa silputtuna
2 kesäsipulin vihreät varret
2-3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
parmesania
emmentalia

Paista patonki kypsäksi uunissa. Revi mangoldista lehtiosat reilunkokoisiksi palasiksi ja silppua lehtiruoti pienemmäksi. Silppua sipulinvarret ja valkosipuli. Paista edellämainittuja asioita pannulla öljyssä niin, että kasvikset menevät hieman kasaan. Lisää lopuksi puolitetut kirsikkatomaatit ja lehtipersilija. Mausta suolalla ja pippurilla. Halkaise paistettu patonki ja täytä se mangoldimuhennoksella. Ripottele pinnalle parmesan- ja emmentalraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Nauti heti.

-Nna-

1 kommentti: