tiistai 29. maaliskuuta 2016

Bambupusero Pirpanalle

Minulla oli kaapissa punaista ja ruskeaa bambu-puuvillalankaa. Kumpaakaan ei ollut niin paljon, että niistä yksinään olisi saanut tehtyä mitään isompaa. Koska olen tehnyt nyt useamman työn 2 vuotiaan kokoisena, halusin jotain sellaista, mitä Pirpana voisi käyttää nyt.


Luotan Dropsin ohjeisiin, tällä kertaa valikoitui McDreamy. Koska lanka oli paksumpaa kuin ohjeessa, tein resorit 3 puikoilla ja muun 3,5 puikoilla. Leveyden neuloin tuon 6/9 kk mukaan ja pituudet 12/18 kk. Raglanaukon viereisen puolen etukappaleesta neuloin väärin, siihen ei olisi oikeasti tullut tuota punaista "huipukkaa". Vasta ommellessani nappeja paikoilleen tajusin, kuinka tuo olisi oikeasti pitänyt tehdä. Asia ei kuitenkaan haitannut minua niin suuresti, että olisin viitsinyt avata lankojen päättelyt ja neuloa sen uusiksi.


Kyseessä on kuitenkin ihan vain tavalliseen arkikäyttöön tarkoitettu vaate. Punaiset sydännapit on ostettu täältä.


-Nna-

lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiäisistutus

Yksinkertainen pääsiäisistutus syntyi istuttamalla narsisseja vanhaan teepannuun. Sidoin ympärille keltaista pitsinauhaa, jotta siitä tulisi vähän enemmän pääsiäishenkinen.


-Nna-

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Pääsiäisaskartelua taaperon kanssa.

En yleensä harrasta pääsiäiskortteja, mutta eilen viettäessäni vapaapäivää innostuin muutaman sellaisen askartelemaan. Kuten näkyy, nämä on tehty yhteistyössä Pirpanan kanssa. Hän on piirtänyt paperille ja minä sitten olen tehnyt niistä aasinsiltoja käyttäen pääsiäiskortteja.


-Nna-

torstai 24. maaliskuuta 2016

Penaali

Eilen iltapuhteena ompelin Pirpanan kynille penaalin. Hän on järjestyksestä pitävä lapsi, joten on hyvä, että niille on oma paikka. Kynien mukana tullut pahvikotelo kun ei kauaa neidin käsittelyssä kestänyt..


Kankaat on saatu lahjoituksena ystävän mummolta ja vetoketju on aikanaan äidin varastoista päätynyt meille.


-Nna-

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Pirpanan neuletakki

Minulla oli neljä kerää paksuhkoa puuvillalankaa. Neuloin niistä kesäisen puuvillatakin Pirpanalle Dropsin ohjeella. Malli on tehty 2 vuotiaan ohjeella, jotta se kävisi pidempäänkin. Jos nyt tekisin saman mallin uudestaan, lisäisin kyllä helmaan pituutta. Näin jälkikäteen katsottuna ohjeen kuvassakin helma on lyhyen mallinen. Pääntiestä tuli liian avara, joten virkkasin sitä jälkikäteen hieman pienemmäksi. Lopputulos on ihan ok, mutta en kyllä lähtisi samalla ohjeella tekemään enää uutta.


Napit tuottivat päänvaivaa, kun kotoa ei löytynyt valmiina mitään kivaa. Polinkasta löytyi vähän yllättäenkin täydellisen vihreät napit nuttuun. Olin etukäteen ajatellut, että vihreiden, kivojen nappien löytäminen tulisi olemaan mahdottomuus.


Eilen ja tänään piirtäminen on ollut Pirpanan lempipuuhaa. Hän sanoo "piipää", kun haluaa piimää. Tänään meni vähän aikaa tajuta, että hyvin samalta kuulostava sana tarkoittikin sitä, että neiti halusi piirtää.


-Nna-

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Tee-se-itse vaunuverho

Pirpanan ostetusta vaunuverhosta on lähtenyt sirkat irtoilemaan. Asia on lähinnä esteettinen haitta, eikä vaunuverholle ole enää kamalasti käyttöä. Siitä huolimatta innostuin ompelemaan.


Kangas on kirpputorilöytö, vanha verho. Tykkään tuollaisita retrokankaista kovasti, ja niin tuntuu tykkäävän muutkin. Siksi tuollaisia löytöjä tulee harvoin vastaan järkevään hintaan.


Isot sirkat maksoivat kangaskaupassa mielestäni liikaa, joten tein kaapista löytyneestä häistämme yli jääneestä satiininauhasta lenkit, joiden läpi c-renkaat menevät. Noita renkuloita löytyi lastentarvikeliikkeestä alle euron kappalehintaan.

Matkustajan puoli

-Nna-

maanantai 7. maaliskuuta 2016

Pirpanan neuletakki

Neuloin mekon kaveriksi neuletakin, myöskin Dropsin ohjeella. Lanka on sama kuin mekossa. Ohjeesta poiketen käytin 3.5 puikkoja, jolloin loin 1.5 vuotiaan mukaan silmukat, mutta pituudessa tein 2 vuotiaan kokoa.


Mallineulos oli makuuni vähän turhan hidas ja työläs tehdä, vaikka lopputuloksen pinta onkin silmääni miellyttävää.



1 v. 4 kk ikäinen Pirpanamme halusi pukeutua neuletakkiin aivan itse.


-Nna-

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Pirpanan mekko

Olen pitkästä aikaa innostunut neulomaan vähän isompia juttuja. Tein Pirpanalle Dropsin ohjeella neulemekon. Koska olin skeptinen sen suhteen, kuinka nopeasti se valmistuu, valitsin 2 vuotiaan koon. Ajattelin, että varmaan saan sen viimeistään ensi jouluksi valmiiksi. No, se valmistuikin vähän nopeammin.


Lankana on ihana bambu-puuvillasekoite. Helmassa on pitsineulos, joka kuuluisi olla myös kaarokeosassa. Epähuomiossa kuitenkin unohdin tehdä sitä siihen. Tuosta tuli kyllä nätti myös noin, vaikka siinä on joustinneulosta. Kunhan neiti tuosta vähän kasvaa, niin mekko on varmasti ihanan vilpoinen myös kesällä käytettäväksi. Uskon, että tuosta tulee yksi meidän lempivaatteista.


-Nna-