perjantai 22. helmikuuta 2013

Sitruunainen mustikkajuustokakku

Nähdessäni minäsiskoni leipoman sitruunaisen mustikkajuustokakun, tiesin, että minunkin on pakko saada sitä. Tein ohjeeseen ihan pieniä muutoksia, muun muassa meidän kaupassa ei ollut sitruunatuorejuustoa. Kakusta tuli todella epäkuvauksellinen, etenkin, kun jostakin syystä päätin laittaa osan mustikoista suoraan pohjalle ja loput sitten pinnalle, mutta maku oli mielettömän hyvä.





sitruunainen mustikkajuustokakku

POHJA:
150g voita
½dl sokeria
1 kananmuna
3dl jauhoja
1rkl kylmää vettä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää jauhot ja vesi, sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle ja reunoille.  Laita vuoka jääkaappiin, jotta reunat hieman jähmettyvät.

TÄYTE:
500g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu
sitruunan kuori raastetta

n. 250g mustikoita + 2rkl perunajauhoja

Notkista tuorejuusto, lisää täytteen muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Pyöräytä (jäiset) mustikat perunajauhoissa, jotta marjat eivät värjäisi taikinaa niin paljon. Sekoita mustikat täytteen joukkoon, kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa tunti. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua.

-Nna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti