Nähdessäni minäsiskoni leipoman sitruunaisen mustikkajuustokakun, tiesin, että minunkin on pakko saada sitä. Tein ohjeeseen ihan pieniä muutoksia, muun muassa meidän kaupassa ei ollut sitruunatuorejuustoa. Kakusta tuli todella epäkuvauksellinen, etenkin, kun jostakin syystä päätin laittaa osan mustikoista suoraan pohjalle ja loput sitten pinnalle, mutta maku oli mielettömän hyvä.
sitruunainen mustikkajuustokakku
POHJA:
150g voita
½dl sokeria
1 kananmuna
3dl jauhoja
1rkl kylmää vettä
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää jauhot
ja vesi, sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele jauhotetuin käsin
leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle ja
reunoille. Laita vuoka jääkaappiin, jotta reunat hieman jähmettyvät.
TÄYTE:
500g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu
sitruunan kuori raastetta
n. 250g mustikoita + 2rkl perunajauhoja
Notkista tuorejuusto, lisää täytteen muut ainekset ja sekoita
tasaiseksi. Pyöräytä (jäiset) mustikat perunajauhoissa, jotta marjat
eivät värjäisi taikinaa niin paljon. Sekoita mustikat täytteen joukkoon,
kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa tunti. Jäähdytä kakku ennen
tarjoilua.
-Nna-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti