torstai 19. kesäkuuta 2014

Kestoilua

Anniinan hyvien kestovaippakokemusten innoittamana meidänkin lipaston laatikkoon on päätynyt läjä kestovaippoja odottamaan tulokasta. Olen neulonut Pirtin kehräämön hahtuvasta villapöpiä valmiiksi. Vielä pitäisi hankkia lanoliinia niitä varten. Tein myös itselleni liivinsuojia.


Kummipoika sai synttärilahjaksi pari itse ompelemaani kestovaippaa. Tilasin Myllymuksuilta sellaisen paketin, missä sai tarvikkeet kahteen kestovaippaan ja kaavat niihin. Eipä noiden ompelu tuntunut olevan mitään rakettitiedettä. Meidän lapsi "joutuu" nyt toistaiseksi tyytymään käytettyihin vaippoihin, mitä olen haalinut kirpparilta ja tutuilta. Mielenkiinnolla odotan, tuleeko kestoilusta meidän perheen juttu vai ei.Ompelin vanhoista pyyhkeistä imuja taskuvaippojen sisälle. Sain vielä eräältä kaverilta kamalan määrän noita imuja lisää, että nyt löytyy monen mallista ja eri materiaaleista tehtyinä noita.


-Nna-

3 kommenttia:

 1. Tarvikkeet ovat varmaan kehittyneet siitä, kun itse kokeilin M:llä kestovaippoja. Sitkeästi kokeilin, mutta oli pakko antaa periksi. koska vaippa ei pitänyt yhtään. Kaikki tuli suoraan läpi, joten päätin kokeiluni niihin muutamaan kertaan. MUTTA tästä 22 vuotta aikaa.

  Niin ja hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Ja kiitos vaipoista, ne ovat istuneet hyvin. Tarralliset vaipat Joakim osaa tosin avata jo itse kun on vaippasilteen tai päällä on pelkkä body tai paita, mutta housut jalassa toimii tarralliset vaipatkin mainiosti ;)

  Myös villapöpistä tykätään edelleen. Edes yövaippa ei päästä villahousujen läpi, kunhan muistaa lanoliittaa aika ajoin.

  VastaaPoista
 3. Neulo siitä hahtuvasta myös imuja. Yövaipassa käytettiin alimmaisena sellaista, ja hyvin toimii. Niitä ei myöskään tarvitse pestä turhan usein, senkun tuulettaa.

  T: se täti joka kirjoitti villapöpäohjeen

  VastaaPoista