pohja
200 g piparkakkuja
70 g voita
täyte
6 liivatelehteä
0,5 dl vettä
175 g puolukoita
2 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
kiille
3 dl glögiä
3 liivatelehteä
Murskaa piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi viileään kovettumaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, maitorahka ja sokerit. Sekoita hyvin ja lisää sen jälkeen puolukat joukkon. Käytä tuoreita puolukoita tai sulata pakastepuolukoita vain hieman, jolloin ne pysyvät kokonaisina eiväkä värjää täytettä. Toki jos haluaa vaaleanpunaisen täytteen ja tasaisen puolukan maun, voi puolukat lisätä soseutettuna joukkoon. Kiehauta 0,5 dl vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada liivetevesi ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä muutama tunti.
Laita kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutin ajaksi. Lämmitä 0,5 dl glögiä ja sulata liivatteet sinne. Sekoita loppuglögi joukkoon ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
-Nna-
Monesti on nähnyt täällä blogissa kaikkea herkullisen näköistä syötävää. Tällä kertaa pääsi myös maistamaan ja täytyy todeta että: Hyvää oli!
VastaaPoistaTämähn olisi hyvä kakku jouluksi. Täytyykin laittaa yhdeksi vaihtoehdoksi.
VastaaPoista