sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Raparperisiirappi raparperinkuorista

Raparperisäilykkeitä tehdessä ei kannata heittää kuoria pois. Niistä saa kauniin värin esimerkiksi raparperimehuun tai niistä voi keittää siirappia. Itse katsoin ohjetta täältä, mutta epäilen vakaasti, että siinä on virhe. Nimittäin 2 litraa vettä kuulostaa varsin suurelta määrältä siirapin tekoon..


Raparperinkuorisiirappi

Raparperinkuoria n. 10 raparperin varresta
2 dl vettä
4 dl sokeria
1 kanelitanko
1/2 vanilijatanko (itse korvasin vanilijauutteella, koska kotoa ei tankoa löytynyt)
1 tähtianis

Huuhdo raparperin kuoret hyvin ja valuta ylimääräiset vedet pois. Laita kaikki ainekset kattilaan. Keittele pienellä lämmöllä niin kauan, että neste on saanut kauniin punaisen värin ja sakeentunut hieman. Siivilöi seos ja siirappi on valmis. Me olemme nauttineet tätä lettujen päällä, jätskin kera, aamujugurtissa mustikoiden makeuttajana jne. En mene vannomaan, mutta meillä tämä on ainakin ihan hyvin säilynyt jääkaapissa, kun laittoi keitettyyn purkkiin kuumana.

-Nna-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti