perjantai 23. lokakuuta 2015

Mausteinen puolukkakakku osa 2

Pirpana täytti vuoden. Juhlissa yhtenä herkkuna oli mausteista puolukkakakkua. Alkuperäinen ohje on kirjasta Leivotaan yhdessä, ohje löytyy täältä. Tämä on hyvä ohje, kakku on kerännyt paljon kehuja ja sopii hyvin syksyyn ja talveen. Tein tällä kertaa ohjeeseen pieniä muutoksia, kun kaapista ei löytynyt fariinisokeria, eikä kermaa.

Mausteinen puolukkakakku

4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl soodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2 dl maitoa
75 g  voita sulatettuna

Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Kaada joukkoon puolukkasurvos, kananmunat, maito, siirappi ja voisula. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista kakku 175 asteen lämmössä noin 60-70 min. Kakku säilyy kauan tuoreena.

-Nna-

3 kommenttia:

  1. Kiitos kommentistasi! Nuo pienet kyllä teettävät ""käsitöitä" ihan tarpeeksi. Sanoo nimemerkki kuuden lapsenlapsen (3v-7v) mummi.

    VastaaPoista