keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Rikkaruohoruokaa

Olen viettänyt paljon aikaa palstaillen. Hiljalleen sieltä pääsee jo korjaamaan satoakin. Viimeksi siellä käydessä kotiin lähti sipulia, raparperia, ruohosipulia, lipstikkaa ja saksankirveliä.


Kasvimaan kattamisen lisäksi olen nauttinut kevään rikkaruohoista syötävässä muodossa. Uuniperuna sai kaverikseen kahdella tavalla valmistettua maitohorsmaa ja nokkostahnaa.


Pienet maitohorsman versot keitin suolavedessä, kuten parsan. Isommista maitohorsmista riivin lehdet. Huuhtelun ja kuivauksen jälkeen paistoin ne pannulla voin kanssa rapsakoiksi. Maustoin ne sitruunamehulla ja suolalla. Paistettua maitohorsmaa suosittelen lämpimästi, se on tosi hyvää.

Nokkostahna syntyi keittämällä kymmenisen minuuttia nokkosia ja puristelemalla vedet pois. Sen jälkeen tein nokkosista pientä silppua, sekoitin ne 200 g maustamatonta tuorejuustoa, lisäsin joukkoon ruohosipulia ja saksankirveliä silputtuna mausteeksi. Lopuksi tarkistin maun, lisäsin sitruunamehua, mustapippuria ja vähän suolaa.

-Nna-

1 kommentti: