sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Mansikka-raparperikakku

Muutama kollegani oli meillä viikolla istumassa iltaa ja eräs heistä haaveili kakusta, jossa olisi dominopohja, raparperiä ja mansikkaa. Minä inspiroiduin sitten sellaista leipomaan. Ja äitille tiedoksi, kakku oli todella hyvää, kun kuitenkin sitä kysyisit. Kuva on taas taattua kännykameralaatua, mutta ulkonäkö ei kyllä ollut kovin juhlava, mutta maku korvasi kyllä sen puolen.


 Mansikka-raparperikakku

1 "putki" dominokeksejä
50 g voita

3 raparperin vartta
0,5 dl hillosokeria
2 rkl vettä

500 g mansikoita
2 vanilijarahkaa
4 liivatelehteä
1 rkl vettä

Hienonna keksit tehosekoittimessa massaksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan.

Pilko raparperit paloiksi, keitä hillosokerin ja veden kanssa pehmeäksi. Kun hillo on jäähtynyt, lisää se pohjan päälle

Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja puristele ylimääräiset vedet pois. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja lisää rahkan joukkoon. Pilko sinne myös suurin osa mansikoista. Levitä mansikkarahka hillotetun pohjan päälle. Halutessaan tässä vaiheessa kakun voi koristella ylimääräisillä mansikoilla, jolloin ne jäävät kivasti kiinni pintaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

-Nna-

2 kommenttia:

  1. :) Onhan se kiva tietää, että myös maistui hyvälle.

    VastaaPoista
  2. oh, mansikka-raparperikakku kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista