keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Juusto(-kinkku)sarvet

Kotona äiti leipoi aina väilllä ihania juustokinkkusarvia. Äidin versiossa pohja oli kuin pitsataikinassa ja sisälle tuli juustoa ja kinkkua. Halusin nyt kuitenkin kokeilla jotain hieman erillaista ohjetta, vaikka äitinkin versio on varsin maistuva. Insipiraatiota tähän ohjeeseen hain Kinuskikissan blogista, mutta tein lopulliseen versioon pieniä muutoksia.

16 kpl

Taikina:
150 g juustoraastetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 prk kermaviiliä
50 g sulatettua voita

Täyte:
150 g juustoraastetta
(kinkkua)
Voiteluun
kananmuna

Sekoita juustoraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kermaviili ja sulatettu voi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista n. ½ cm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa taikinapyörällä levyt kahdeksaan lohkoon.

Laita juustoraastetta (ja kinkkua) täytteeksi jokaisen lohkon leveämpään päähän. Rullaa sarviksi. Voitele munalla. Paista 200 asteessa n. 10 min, kunnes sarvet ovat kauniin väriset.

-Nna-

2 kommenttia:

  1. Pohja oli pikemminkin pullataikina ilman sokeria. Vaikka eihän sillä ole suuri ero pitsataikinaan nähden. Sinulla on hyvät aineet tuossa pohjassa, varmasti maistuvaa, juusto taitaa tuoda hieman muhkuraisuutta.

    VastaaPoista
  2. Kuola alkoi valua, kun katselin kuvaa ja luin ohjetta :)

    VastaaPoista