keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Muffinssivuokiin leivotut omenapiiraat

Olen lähdössä hetkeksi töistäni virkavapaalle. Viimeisen päivänäni vein töihin näitä omenarahkapiirakoita. Ero tavalliseen on se, että leivoin näitä muffinssivuokiin, enkä isoon piirakkavuokaan. Maku oli hyvä, vaikka niistä ei nyt ihan kovin nättejä tullutkaan.

' 

 Pohja:
1 dl sokeria
150 g voita
1 kananmuna
0,5 dl piimää
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 dl maitorahkaa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
5 omenaa
kanelia


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja piimä taikinaan. Painele taikina muffinsivuokien pohjalle. Paista pohjia 170 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita maitorahka, kananmuna ja sokeri keskenään. Laita seosta ruokalusikallinen muffinssivuokaa kohden taikinan päälle. Viipaloi omenat ja laita haluamasi määrä viipaleita rahkaseoksen päälle. Ripusttele pinnalle vielä kanelia. Paista 170 asteessa noin 30 min tai kunnes piirakat on kauniin värisiä.

-Nna-

2 kommenttia:

  1. Onnea vain virkavapaalle. Herkullisissa tunnelmissa lähdit:)

    VastaaPoista