Maun ja koostumuksen puolesta leipä oli varsin mainio. Tällä tavoin saa myös mukavan rapean pinnan ja mehukkaan sisuksen. Leivän teko on tosiaan varsin vaivatonta, koska sitä ei vaivata missään vaiheessa.
Pataleipä
7 dl jauhoja
1-2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
3,5 dl noin 42 asteista vettä
öljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi. Sekoita, mutta älä vaivaa. Anna taikinan levätä yön yli (12-18 h). Ota valurautainen tai keraaminen pata ja öljyä se. Laita pata kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Anna padan lämmetä uunissa 30 min. (Itsehän jaksoin lämmittää sitä tasan niin kauan, että uuni oli saavuttanut oikean lämpötilan.) Tässä vaiheessa itse kippasin löysän taikinan suoraan nuolijan avustuksella pataan, kun Anniina puolestaan oli pyöritellyt taikinan leiväksi jauhoitetulla alustalla ja antanut kohota vielä reilut puoli tuntia.
Peitä pata kannella ja paista leipää 30 min uunissa. Sen jälkeen ota kansi pois ja paista vielä 15 min.
-Nna-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti