Pekaanipähkinäpiirakka
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl (fariini)sokeria
1 tl vanilijasokeria
2 rkl kylmää vettä
200 g pekaanipähkinöitä
50 g voita
2 dl vaahterasiirappia
1 dl (fariini)sokeria
2 tl vanilijasokeria
1 rkl konjakkia
3 munaa
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon voi. Lisää lopuksi vesi. Painele taikina vuoan pohjalle ja esipaista sitä 175 asteessa 15 min.
Rouhi suurin osa pähkinöistä karkeaksi rouheeksi. Säästä jokunen kokonaisena koristelua varten. Laita kattilaan voi, vaahterasiirappi, sokerit ja konjakki. Kiehuta seosta muutaman minuutin ajan. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää munat voimakkaasti vatkaten joukkoon. Lisää myös pähkinärouhe. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja koristele kokonaisilla pähkinöillä. Paista piirakkaa vielä 175 asteessa noin 30 min.
-Nna-
Kuulostaa tosi herkulliselta.
VastaaPoista