maanantai 6. lokakuuta 2014

Pekaanipähkinäpiirakka

Aikani kuluksi olen aina toisinaan leiponut jotain pientä pakkaseen vierasvaraksi. Nähdessäni Lidlissä pekaanipähkinöitä, muistin joskus syöneeni aivan ihanaa pekaanipähkinäpiirakkaa. Siitä se ajatus sitten lähti. Yhdestä annoksesta riitti kahteen pienehköön foliovuokaan. Tuo ei kuitenkaan ole se kaikista pienin koko.


Pekaanipähkinäpiirakka

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl (fariini)sokeria
1 tl vanilijasokeria
2 rkl kylmää vettä

200 g pekaanipähkinöitä
50 g voita
2 dl vaahterasiirappia
1 dl (fariini)sokeria
2 tl vanilijasokeria
1 rkl konjakkia
3 munaa

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon voi. Lisää lopuksi vesi. Painele taikina vuoan pohjalle ja esipaista sitä 175 asteessa 15 min.

Rouhi suurin osa pähkinöistä karkeaksi rouheeksi. Säästä jokunen kokonaisena koristelua varten. Laita kattilaan voi, vaahterasiirappi, sokerit ja konjakki. Kiehuta seosta muutaman minuutin ajan. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää munat voimakkaasti vatkaten joukkoon. Lisää myös pähkinärouhe. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja koristele kokonaisilla pähkinöillä. Paista piirakkaa vielä 175 asteessa noin 30 min. 

-Nna-

1 kommentti: