keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen lammaspiirakka

Meillä tarjotaan aika vieraille piirakkaa, kun niitä on niin helppo ja nopea tehdä. Yleensä ainekset löytyvät valmiiksi jääkaapista ja niitä voi muutella loputtomasti. Maanantaina ei ehtinyt nyt taas panostaa kuvaamiseen, mutta näkeepä tässä, että piirakka on ollut olemassa.


Pohjana on suolainen piirakkapohja pakastealtaasta.

Täyte:
palvilammas 175 g
sipulisilppu 200 g
valkosipulinkynsi 2 kpl
voi 1 rkl
kreikkalainen jugurtti 3 dl
muna 2 kpl
meirami 2 tl
kirveli 2 tl
timjami 2 tl
suola 1,5 tl
cheddar-raaste 100 g

Suikaloi lammas pieniksi paloiksi. Kuullota sipulia hetki pannulla, lisää joukkoon valkosipuli ja lammas. Paista vielä hetki niitä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja lisää pannulta täytteet päälle. Sekoita keskenään jugurtti, munat, mausteet ja suola. Laita seos piirakan päälle. Ripottele pinnalle cheddar-raaste. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

-Nna-

1 kommentti:

  1. Piirakat maistuvat hyvälle myös vieraana...

    VastaaPoista