sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Raparperimehu mehumaijalla

Pääsin käymään maalla ja sain kotiin viemiseksi 6 kg raparperiä. Eilen pidin suuren säilöntäillan, jonka tuotoksista ensimmäisenä blogiin päätyy raparperimehu. Tästä tuli ihanaa, voin lämpimästi suositella kokeilemaan.


Raparperimehu

2 kg raparperia
1 kg sokeria

Pese raparperin varret huolellisesti ja pilko noin 1 cm paksuisiksi palasiksi. Kannattaa laittaa ne kuorineen, jolloin mehusta tulee kauniin punaista. Laita mehumaijaan kerroksittain raparperia ja sokeria. Anna kiehua 20 min, jonka jälkeen ota syntynyt mehu ja valuta se raparperien päälle. Anna kiehua niin kauan, kunnes näyttää siltä, että kaikki mehu on lähtenyt. Mehustusaika on noin 45 min- 1h. Valuta mehu astiaan ennen pullotusta, jotta maku ja sokeripitoisuus tasaantuu. Pullota steriloituihin pulloihin.

Tarkempi ohje höyrymehuun löytyy esim. täältä.

-Nna-

2 kommenttia:

  1. Raparperimehua en olekaan koskaan maistanut. Yleensä raparperijutut ovat olleet perinteisempiä: kiisseliä ja piirakkaa. Tosin lapsena söin niitä raakana suoraan puskasta.

    VastaaPoista
  2. Kokeilen en ole ennen tehnyt, kun niitä on paljon.

    VastaaPoista