keskiviikko 29. elokuuta 2012

Lämmittävä linssikeitto

Ulkona on viileä ilma ja lehdet vaihtavat väriä. Syksy on siis saapunut. Itse ainakin kaipaan silloin jotain ruokaa, joka lämmittää kunnolla sisältä päin. Tällä kertaa tein itselleni linsseistä ja naudanpaistista vahvan keiton.



 Linssikeittoa yhdelle


 0,5 dl linssejä
100 g naudan paistia jäädytettynä
2 valkosipulin kynttä
½ punainen chili
1 rkl konjakkia
currya
paprikajauhetta
kasvisfondia

Murskaa valkosipulit ja kuullota ne rasvassa. Lisää linssit, mausteet, konjakki, silputtu chili ja sopivasti vettä. Keiton poristessa noin 20 min, leikkaa jäisestä naudan paistista hyvin ohuita lihasuikaleita. Linssien ollessa kypsiä, lisää joukkoon liha ja anna kiehua sen verran, että liha juuri ja juuri kypsyy.  

-Nna-

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkulta :) Miua on linssit aina vierastuttaneet, mutta lihan kanssa niiden rakenne voisi toimia paremmin. Jospa tätä joskus kokeilisi :)

    VastaaPoista
  2. Tämä voisi olla hyvää, kunhan muistan jättää curryn pois (allergian takia), pitääpä laittaa ohje muistiin. Linssilastuja olen jonkin verran käyttänyt, mutta harvemmin ihan linssejä.

    VastaaPoista