Kuva ei tee oikeutta varsin maukkaalle keitolle.
Sipulikeitto
6 annosta
2 punasipulia
3 sipulia
3 valkosipulin kynttä
5 dl valkoviiniä
1 rkl konjakkia
5 dl vettä
kasvisfondia
200 g gruyère tms. juustoa
tuoretta timjamia
voita
maalaispatonkia
Silppua sipulit ja valkosipulit ja kuulota ne voissa. Lisää joukkoon valkoviini, konjakki, vesi ja maun mukaan kasvisfondia. Anna kieuhua noin 20 min tai kunnes sipulit ovat mukavasti pehmenneet. Lisää lopuksi joukkoon tuoretta timjamia. Kun keitto on valmis, jaa se kulhoihin. Laita jokaiseen keittoon pala maalaispatonkia, jota on hierottu valkosipulilla. Ripottele päälle gruyère juustoraaste ja gratinoi uunissa. Tarjoa loppu maalaispatonki keiton kanssa.
-Nna-
Sipulikeitto on todella hyvää, mutta ulkonäkö ei todellakaan ole parhaasta päästä:)
VastaaPoistaVaikuttaa siltä, että tätä on kokeiltava tässä jossain vaiheessa kun keittolounaisiin olen taas taipumassa :)
VastaaPoista