perjantai 31. elokuuta 2012

Sipulikeitto

Tässä yksi päviä meille oli tulossa kasvissyöjä kylään. Vaikken ole mitenkään sellainen "lihaa sen pitää olla" ihminen, aiheuttaa se aina vähän miettimistä, mitä tänään voitaisiinkaan syödä. Ohimennen jossain blogissa näin sipulikeiton ohjeen, jonka valitettavasti sitten hukkasin. Niinpä katsoin montaa eri ohjetta ja tein niistä oman variaationi.

Kuva ei tee oikeutta varsin maukkaalle keitolle.



Sipulikeitto
6 annosta

2 punasipulia
3 sipulia
3 valkosipulin kynttä
5 dl valkoviiniä
1 rkl konjakkia
5 dl vettä
kasvisfondia
200 g gruyère tms. juustoa


tuoretta timjamia
voita
maalaispatonkia

Silppua sipulit ja valkosipulit ja kuulota ne voissa. Lisää joukkoon valkoviini, konjakki, vesi ja maun mukaan kasvisfondia. Anna kieuhua noin 20 min tai kunnes sipulit ovat mukavasti pehmenneet. Lisää lopuksi joukkoon tuoretta timjamia. Kun keitto on valmis, jaa se kulhoihin. Laita jokaiseen keittoon pala maalaispatonkia, jota on hierottu valkosipulilla. Ripottele päälle gruyère juustoraaste ja gratinoi uunissa. Tarjoa loppu maalaispatonki keiton kanssa.

-Nna-

2 kommenttia:

  1. Sipulikeitto on todella hyvää, mutta ulkonäkö ei todellakaan ole parhaasta päästä:)

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa siltä, että tätä on kokeiltava tässä jossain vaiheessa kun keittolounaisiin olen taas taipumassa :)

    VastaaPoista