sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Marinoidut valkosipulit

Äitini puutarhassa kasvaa vaikka mitä. Yksi suosikkiasioistani siellä on valkosipulit, joita kuluukin meillä vuoden aikana paljon. Halusin kokeilla myös niiden jatkojalostamista, joten tein niille hunaja-etikkamarinaadin. Monissa ohjeissa oli öljyä, jota en sekaan halunnut. Näistä tuli kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyviä, muodostuivat heti Ukkosen suosikeiksi. 



Marinoidut valkosipulinkynnet
Purkkiin mahtuva määrä kuorittuja kokonaisia valkosipulinkynsiä
1 1/2 dl vettä
1 dl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
1/2 dl hunajaa
mustapippuria
(tuoreita yrttejä tai muita mausteita)

Kuumenna nesteet, hunaja ja mausteet kieuhvaksi. Lisää joukkoon kuoritut valkosipulinkynnet. Anna kiehua 2 min. Purkita puhtaisiin, desinfioituihin purkkeihin.

-Nna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti