Äitini puutarhassa kasvaa vaikka mitä. Yksi suosikkiasioistani siellä on valkosipulit, joita kuluukin meillä vuoden aikana paljon. Halusin kokeilla myös niiden jatkojalostamista, joten tein niille hunaja-etikkamarinaadin. Monissa ohjeissa oli öljyä, jota en sekaan halunnut. Näistä tuli kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyviä, muodostuivat heti Ukkosen suosikeiksi.
Marinoidut valkosipulinkynnet
Purkkiin mahtuva määrä kuorittuja kokonaisia valkosipulinkynsiäMarinoidut valkosipulinkynnet
1 1/2 dl vettä
1 dl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
1/2 dl hunajaa
mustapippuria
(tuoreita yrttejä tai muita mausteita)
Kuumenna nesteet, hunaja ja mausteet kieuhvaksi. Lisää joukkoon kuoritut valkosipulinkynnet. Anna kiehua 2 min. Purkita puhtaisiin, desinfioituihin purkkeihin.
-Nna-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti