1,5 dl väkiviinaetikkaa
1,5 dl vettä
0,5 dl sokeria
1 laakerinlehti
6 mustapippuria
1/4 tl kanelia
1/4 tl neilikka
1/2 tl suolaa
Sienet kiehautetaan suolalla ( 2 tl suolaa vesilitralle ) maustetussa vedessä, valutetaan ja ladotaan puhtaisiin, pieniin tölkkeihin. Laita mausteet kertakäyttöiseen teepussiin ja kiehuta etikka-vedessä suolan ja sokerin kanssa. Poista pussi ja kaada kiehuvan kuuma neste aivan piripintaan niin, että kaikki sienet peittyvät. Sulje heti.
Itse maltoin säilyttäää purkkeja pari päivää maistamatta, jonka jälkeen käytin säilöttyjä sieniä savuahvenesta, perunasta, avocadosta ja kirsikkatomaatteista tehtyyn salaattiin. Säilykkeen maku oli voimakas, kuten etikkaan säilötyillä asioilla yleensä.
-Nna-
Kiitos ihanasta reseptistä.
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä.
VastaaPoistatuli hyviä sieniä, tein ja maistoin.
VastaaPoista