perjantai 5. lokakuuta 2012

Munakoisopasta

Jääkaapista löytyi yksinäinen munakoiso. Se on yksi raaka-aineista, mitä olen hirmu huono käytämään. Hesarin sivuilta löysin ohjeen munakoisopastaan, jota hieman muokaten tein oman version.



Munakoisopasta

1 munakoiso
250 g miniluumutomaatteja
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 ruukku basilikaa
kasvisfondia
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
mozzarellaraastetta
voita

Viipaloi munakoisot kiekoiksi, ripottele päälle suolaa. Anna "itkettyä" puolisen tuntia. Huuhtele kiekot ja silppua kivan kokoisiksi palasiksi. Silppua myös sipuli ja valkosipuli. Kuullota kaikkia edellä mainittuja voissa jonkin aikaa. Lisää joukkoon ripaus sokeria, noin 1 dl vettä, maun mukaan kasvisfondia, pippuria ja tarvittaessa suolaa. Anna hautua kun makarooni keittyy. Lopuksi lisää joukkooon hienonnettu basilika. Tarjoa pastan ja mozzarellaraasteen kanssa.

-Nna-

2 kommenttia:

  1. Munakoisoa en ole tietääkseni ikinä mihinkään käyttänyt, mutten ole koskaan oikein keittiöhommista perustanutkaan.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä! Ja juuri oikealla tavalla "pitsaruualta", eli koostumusta voinee varioida kaappien sisällön mukaan. Kokeiluun!

    VastaaPoista