sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Pihlajanmarjahyytelö ja sen kaveri

Keskellä pahinta säilmömisvimmaa minua yllytettiin tekemään pihlajanmarjahyytelöä. Löysin hyvän ja yksinkertaisen ohjeen täältä. Jostain myös luin, että omena käy kivasti pehmentämään pihlajanmarjan makua. Valmiissa hyytelössä on varsin voimakas maku ja jos sellaisesta ei välitä, kannattaa kokeilla tuota Pihlaja-omppuhyytelöä, se oli varsin mainiota ja siinä kuitenkin maistui pihlaja selvästi.

vasemmalla pihlajanmarjahyytelö, oikealla pihlaja-omppuhyytelö




Pihlajanmarjahyytelö
2 osa pihlajanmarjoja
1 osa vettä

Keitä pihlajanmarjoja noin vartti kiehuvassa vedessä. Suodata mehu, itse käytin kahvipussia apuna.

Hyytelö
1 osa pihlajanmarjamehua
1 osa hillosokeria

Sekoita mehu ja hillosokeri. Kiehauta, kuori vaahto ja säilö desinfioituihin purkkeihin.

Pihlaja-omppuhyytelö
1 osa edellisen hyytelön mäskiä
1 osa omenaa
1 osa vettä

Keitä mäskiä ja omenoita noin vartti kiehuvassa vedessä. Suodata mehu, tee hyytelö kuten  yllä.

-Nna-


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä. Tulee pihlanmarjakarkit mieleen

    VastaaPoista
  2. Tuli itselläkin kokeilua ensimmäistä kertaa ikinä pihlajanmarjahyytelöä. Äidin kommentti ainakin ole sen hajun huomatessaan, että "sorbusta". Siinä keitellyn lomassa maistellessa oli ainakin varsin voimakas maku, vielä ole uskaltanut valmista tuotosta maistaakaan. Mustaherukkahyytelö sen sijaan loppui aivan liian pian. :)

    VastaaPoista