vasemmalla pihlajanmarjahyytelö, oikealla pihlaja-omppuhyytelö
Pihlajanmarjahyytelö
2 osa pihlajanmarjoja
1 osa vettä
Keitä pihlajanmarjoja noin vartti kiehuvassa vedessä.
Suodata mehu, itse käytin kahvipussia apuna.
Hyytelö
1 osa pihlajanmarjamehua
1 osa hillosokeria
Sekoita mehu ja hillosokeri. Kiehauta, kuori vaahto ja säilö
desinfioituihin purkkeihin.
Pihlaja-omppuhyytelö
1 osa edellisen hyytelön mäskiä
1 osa omenaa
1 osa vettä
Keitä mäskiä ja omenoita noin vartti kiehuvassa vedessä. Suodata mehu, tee hyytelö kuten yllä.
-Nna-
Ihanan näköistä. Tulee pihlanmarjakarkit mieleen
VastaaPoistaTuli itselläkin kokeilua ensimmäistä kertaa ikinä pihlajanmarjahyytelöä. Äidin kommentti ainakin ole sen hajun huomatessaan, että "sorbusta". Siinä keitellyn lomassa maistellessa oli ainakin varsin voimakas maku, vielä ole uskaltanut valmista tuotosta maistaakaan. Mustaherukkahyytelö sen sijaan loppui aivan liian pian. :)
VastaaPoista