perjantai 21. joulukuuta 2012

21. joulukuuta, Vuokaleipä

Minun piti kätevänä emäntänä pyöräyttää jouluksi täydellinen vuokaleipä ja laittaa sitten tänne blogiin tälläinen tunnelmallinen kuva, missä vuokaleipäni on kauniin kullanruskeana odottamassa syömistä. Todellisuudessa kuitenkin leipäni tahtoi hajota käsiin, heti kun sitä leikkasi. Joulupöydässä jokainen olisi sitten voinut napsia murusia omalle lautaselleen ja saada ne vielä fiksusti suuhunsa.


Jouduin turvautumaan vippaskonsteihin.. Ukkonen toi kerran ikeasta tuollaisen brödmix paketin ja nyt tässä epätoivon hetkellä päätin turvautua siihen turvallisessa Ikea-keittiössämme.


Maustettu joululeipä
1/2 pakettia Ikean Brödmixiä
3 dl vettä
1 tl fenkolia
1 tl kuminaa
1 tl pomeranssinkuorta
2 rkl hunajaa
10 g kuivattua omenaa
40 g cashewpähkinöitä

Murskaa cashewpähkinät, silppua omenat ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon 3 dl 40 asteista vettä, johon on sekoitettu hunaja. Kohota 20 min tai kauemminkin jos jaksat odottaa. Paista 200 asteessa 60 min.


Lopputuloksesta tuli yllättävän hyvä. Leipä on hyvin rouheista. Itse voisin kuvitella syöväni tätä yön pikkutunneilla sillin kanssa höystettynä.

-Nna-


1 kommentti:

  1. Ihana joululeipä. Minä en vain osaisi.
    Ihanaa ja Tunnelmallista Joulua Sinulle

    VastaaPoista