tiistai 11. syyskuuta 2012

Kinuskinen omenapiiras



Meillä käy aika usein vieraita, mikä on ihana tekosyy leipoa ja laittaa jotain hyvää. Usein sellaisisa tilanteissa ei ehdi käymään kaupassa, vaan joskus joutuu vähän soveltamaan ja harjoittamaan kokeellista keittiötä. Tämä piirakka hävisi viimeistä palaa myöten, joten kokeiluni oli ilmeisesti ihan onnistunut.


Kinuskinen omenapiiras

75 g voita
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl maustamatonta jogurttia

2 dl rahkaa
2 dl kinuskia
1 muna
2 tl inkivääriä
4 suurehkoa omenaa
kanelia


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne tasaisesti taikinaan. Lisää lopuksi vielä jogurtti ja sekoita taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle. (itse käytin irtopohjavuokaa, kun siinä on korkeammat reunat.) Lorota päälle puolet kinuskista ja asettele viipaloidut omenat kuorineen vuokaan.



 
Sekoita rahka, loput kinuskit, muna ja inkivääri keskenään. Levitä se omenoiden päälle. Ripottele pinnalle vielä kanelia. Paista uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
 



































-Nna-

2 kommenttia:

  1. Ei teillä sentään ihan tyhjät kaapit ole olleet kun on löytynyt kinuskia, rahkaa, jugurttia ja omenoita. Hyvä niin. :)

    Tänä vuonna tulee hyvin omenoita, saat niitä sitten kun tulet käymään. Itse olen tehnyt parina iltana uuniomenoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuniomenat kuulostavat hyvältä. :) Tuo jääkaapin sisältö aian välillä yllättää.. Kinuskikin oli jäänyt sinne tupareista, jolloin tehtiin niitä terästettyjä pirtelöitä.

      Poista