tiistai 6. elokuuta 2013

Konjakkivalkosipulit

Minulla on kamala himo säilömistä kohtaan. Ainoa ongelma tässä on se, että purkit alkavat pikkuhiljaa loppua kesken. Sain äidiltä myös valkosipuleita, jotka säilöin konjakilla maustettuun liemeen. Säilötyt valkosipulit maistuvat Ukkoselle. Alkuperäinen ohje on täällä, itse tein hieman eri tavoin ja pienemmällä määrällä.

Konjakkivalkosipulit

5 kokonaista valkosipulia

Liemi:
1/2 dl hunajaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl konjakkia
1/2 sitruunan mehu
1 dl vettä
1/2 rkl hienoa merisuolaa

Kuori valkosipuleita sellainen määrä, että purkki tulee aivan täyteen niistä. Keitä kuorittuja valkosipulinkynsiä 3 min vedessä. Kiehauta kaikki liemiainekset kattilassa ja lisää siihen valkosipulinkynnet. Keitä 1 min. Ongi valkosipulit liemestä desinfioituun purkkiin ja kaada kuuma liemi päälle. Säilytä viileässä.

-Nna-


1 kommentti: