keskiviikko 14. elokuuta 2013

Oodi banaanille, eli banaanihilloa ja banaanikarviaishilloa

Olen tässä viimeisen vuoden aikana havainnut, että banaani on yllättävän monikäyttöinen hedelmä. Olen laittanut sitä lettuihin, pannukakkuun, siitä voi tehdä vaikka pehmistä jne. Nyt uusin aluevaltaukseni sen suhteen on hillo. Banaanihillo oli aivan huippu hyvää ja Ukkosen toiveesta lisäsin sitä hilloon karviaisen kaveriksi. Kuulema hänen mummonsa oli aikanaan karviaisbanaanihilloa tehnyt, ja sekin toimi ihmeellisellä tavalla. Suosittelen kokeilemaan, vaikka banaanin lisääminen hilloon tuntuisikin epäilyttävältä.

Banaanihillon ohjeen löysin miniäsiskoni blogista.

 

banaanihillo
5-6 kypsää banaania
1 lime
1 dl vettä
3,5dl sokeria
½ vaniljatanko (tai vaniljasokeria)
kanelia

Purista limestä mehu kulhoon. Viipaloi banaanit ohuiksi siivuiksi ja sekoita limemehun kanssa. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa. Kun seos kiehahtaa, lisää joukkoon lime-banaanisotku. Keittele miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, lisää joukkoon halkaistu vaniljatanko (jos käytät vaniljasokeria, lisää se joukkoon vasta loppuvaiheessa) sekä ripaus kanelia. Keitä seosta ainakin puolisen tuntia. Kaada valmis seos steriloituun lasipurkkiin/-purkkeihin, anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilö viileässä, valolta suojattuna tai vaihtoehtoisesti vaikka pakastettuna muovirasiassa.

Ohje täältä.


 Sain Ukkosen mummon marjapensaasta karviaisia, niistä syntyi ihanan värinen ja makuinen hillo.
-Nna-

1 kommentti:

  1. Banaanihilloa, mielenkiintoista; täytyy varmaan kokeilla.

    VastaaPoista