3 dl ruusun lehtiä (silleen kevyesti mitattuna, ei paineltuna)
0,5 dl vettä
0,5 dl hillomarmeladisokeria
0,5 sitruunan mehua
Keitä ruusun lehtiä vedessä 5 min. Siivilöi lehdet pois painellen niitä, jotta kaikki mehu tulee talteen. Lisää joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Keitä vielä 5 min ja purkita steriloituihin purkkeihin.
-Nna-
Harmi, kun tuli yksi piikkiruusu kaivettua ylös. Olisi pitänyt ottaa siitä lehdet talteen.
VastaaPoistaOnko ruusulehdestä väri punaiseksi? hmm..
VastaaPoistaVoiko käyttää ihan minkä tahansa ruusun lehtiä? Olen aina ajatellut niiden olevan myrkyllisiä...
VastaaPoistaTarkoitat varmaan terälehtiä eikä niitä vihreitä lehtiä?
VastaaPoistaTarkoitan ruusun terälehtiä kyllä, en niitä vihreitä. Ja Terveyskirjaston kasviluettelon mukaan kaikkien ruusujen pitäisi olla myrkyttömiä. Sopivuudesta käyttötarkoitukseen en osaa sanoa eri lajikkeiden kohdalla, itse käytin ihan noita vaaleanpunaisia perusruusuja, jotka tekevät myös isoja ruusunmarjoja.
VastaaPoistahttp://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=lmy00016