maanantai 19. elokuuta 2013

Ruusumarmeladi

Ruusunlehdistä saa ihanan makuista ja väristä marmeladia. Olen nähnyt joidenkin jättävän myös ruusun lehdet sekaan ja tekevän siitä hilloa, mutta mielestäni lehtien maku on hieman karvas. Tietenkään en tiedä, jos muilla on ollut maukkaammat lehdet. Ohjeesta tulee varsin pieni annos hyytelöä, mutta sitä on helppo suurentaa.


3 dl ruusun lehtiä (silleen kevyesti mitattuna, ei paineltuna)
0,5 dl vettä
0,5 dl hillomarmeladisokeria
0,5 sitruunan mehua

Keitä ruusun lehtiä vedessä 5 min. Siivilöi lehdet pois painellen niitä, jotta kaikki mehu tulee talteen. Lisää joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Keitä vielä 5 min ja purkita steriloituihin purkkeihin.

-Nna-

5 kommenttia:

  1. Harmi, kun tuli yksi piikkiruusu kaivettua ylös. Olisi pitänyt ottaa siitä lehdet talteen.

    VastaaPoista
  2. Onko ruusulehdestä väri punaiseksi? hmm..

    VastaaPoista
  3. Voiko käyttää ihan minkä tahansa ruusun lehtiä? Olen aina ajatellut niiden olevan myrkyllisiä...

    VastaaPoista
  4. Tarkoitat varmaan terälehtiä eikä niitä vihreitä lehtiä?

    VastaaPoista
  5. Tarkoitan ruusun terälehtiä kyllä, en niitä vihreitä. Ja Terveyskirjaston kasviluettelon mukaan kaikkien ruusujen pitäisi olla myrkyttömiä. Sopivuudesta käyttötarkoitukseen en osaa sanoa eri lajikkeiden kohdalla, itse käytin ihan noita vaaleanpunaisia perusruusuja, jotka tekevät myös isoja ruusunmarjoja.

    http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=lmy00016

    VastaaPoista