perjantai 1. elokuuta 2014

Jogurttipannakottaa ja marinoituja mansikoita

Jossain mielenhäiriössä päädyin ostamaan kauppareissulla ulkolaisia mansikoita. Ne olivat melko happamia, eikä minun lopulta oikein tehnyt mieli mansikoita ollenkaan. Niinpä hetken mietittyäni ajattelin laittaa niistä jotain jälkkäriä, kerta ne eivät simmoisenaan maistuneet.



Jogurttipannakotta (Ohje Hellapoliisin blogista)

5 dl kreikkalaista jogurttia
3/4 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1/2 dl vettä
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita jogurtti ja sokerit keskenään. Kiehauta 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon liivatelehdet joista on puristeltu ylimääräiset vedet pois. Sekoita, kunnes liivatelehdet ovat sulaneet. Lisää vesi-liivateseos ohuena nauhana jogurtin joukkoon sekoittaen. Jaa seos sopiviin annoskuppeihin ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Marinoidut mansikat
500 g tuoreita mansikoita
2 rkl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl miriniä
mustapippuria

Viipaloi mansikat. Sekoita tomusokeri ja nesteet keskenään. Lisää seos mansikoiden päälle ja rouhaise joukkoon hieman mustapippuria. Anna maustua jääkaapissa hetki. Tarjoa pannakotan kaverina.

-Nna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti