1 kg avomaan kurkkuja
6 dl vettä
2 dl tavallista etikkaa
1 dl omenaviinietikkaa
1 1/2 dl sokeria
2 rkl suolaa
maustamiseen:
sinapinsiemeniä
valkosipulia
jauhettua neilikkaa
piparjuurijauhetta
tuoretta tilliä
mustapippuria
Laita puhdistettujen ja kuumennettujen purkkien pohjalle mausteet valmiiksi. Itse laitoin purkkia kohden 1 maustemitallisen piparjuurijauhetta ja 1 mm jauhettua neilikkaa, 1/2 tl sinapinsiemeniä, 1 kuoritun valkosipulinkynnen, 10 pippuria ja pari tillin oksaa. Huuhdo ja viipaloi avomaan kurkut. Täytä purkki niillä. Kiehauta vesi, etikat, sokeri ja suola keskenänsä. Kaada kiehuva liemi kurkkujen päälle ja sulje purkit heti. Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa vähintään viikon verran.
-Nna-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti