Keittelin omenoista ja pakkasesta löytyneistä puolukoista mehumaijalla höyrymehua. Jäljelle jääneestä "mäiskeestä" puristelin sosetta, josta sai vielä kivasti tehtyä illaksi vispipuuroa. Mietinkin, jos olisin jaksanut poistaa siemenkodat ja muut huonot osat pois, olisi voinut sen kaiken jäljelle jääneen kauhoa talteen ja upottaa vaikka leipään. Itse sokeroin mehun vasta kattilassa, joten jäljelle jääneessä osassa ei ollut edes sokeria valmiina.
Omena-puolukkamehu
2,5 kg omenoita lohkottuna
700 g puolukkaa
sokeria
Pesin omenat ja paloittelin ne neljään osaan. Laitoin ne ja puolukat mehumaijaan. Keittelin aikani ja sain 1,5 litraa valmista mehua. Laitoin mehun kattilaan, lisäsin 250 g sokeria ja kiehautin nopeasti. Kiehauttamisen jälkeen pullotin kuuman mehun kuumennettuihin pulloihin.
-Nna-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti