tiistai 19. elokuuta 2014

Uunissa valmistettu omenahillo

Ystäväni Ouva osti miehensä kanssa omakotitalon. Mikä parasta, pihalla omenapuut notkuivat hedelmistä. Koska heillä on kovin kiirettä rempan kanssa, sain luvan kerätä niin paljon omenoita kuin haluan. (Kassillinen toivottiin jätettäväksi heille.) Keräsin mielestäni paljon omppuja, mutta niitä kyllä jäi vielä mahdottomasti jäljelle. Internetin ihmemaasta katselin vaihtoehtoja perinteiselle hillolle. Tein tavallista-, chailla ja inkiväärillä maustettua- ja uuniomenahilloa. Tuo viimeinen oli varsin positiivinen yllätys. Väri on tummempi ja kauniimpi kuin tavallisessa hillossa ja koostumuskin enemmän sellainen marmeladimainen.


Omenahillo uunissa

2 kg omenoita
2 dl vettä
1 kg hillosokeria
1 vanilijatanko

Poista omenista siemenkodat ja lohko ne kuorineen kattilaan. Keitä veden kanssa pehmeiksi. Soseuta omenat sauvasekoittimella hienoksi ja lisää joukkoon sokeri. Lisää joukkoon pitkittäin halkaistu vanilijatanko. Laita hillo kannellisessa padassa 200 asteiseen uuniin 2 tunnin ajaksi. Käy välillä vähän hämmentelemässä hilloa. Kun aika on kulunut, poista vanilijatanko ja purkita hillo heti kuumakäsiteltyihin purkkeihin.

-Nna-

1 kommentti:

  1. Enpä ole koskaan edes tiennyt, että uunissakin voi tehdä hilloa. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista