Minulla on hyvin läheinen suhde kotimaisiin luumuihin. Mummolassa oli useita luumupuita ja voi sitä onnea, kun niitä sai syödä suoraan puusta. Joskus istuimme kaikki neljä serkusta leikkimökin katolla, jotta yltäisimme paremmin niihin. Valitettavasti luumukausi on kovin lyhyt ja jos niitä syö liikaa, saa vain mahansa kipeäksi.
Luumumarmeladi
1 kg luumuja
1 paketti hillomarmeladisokeria
0,5 dl vettä
Poista luumuista siemenet ja laita ne kattilaan veden kanssa. Kiehuta miedolla lämmöllä 5 min. Lisää joukkoon hillomarmeladisokeri ja keitä vielä toiset 5 min. Soseuta ja purkita. Säilytä valmis marmeladi viileässä.
-Nna-
Edellisestä asunnosta en kaipaa mitään muuta kuin pihan luumupuuta.
VastaaPoista