tiistai 9. syyskuuta 2014

Säilötyt vihreät tomaatit

Päätin lopettaa parvekeviljelykauden. Tomaattipuskassa oli jäljellä vielä jonkin verran raakoja kirsikkatomaatteja. Viime kesänä säilöin niitä makeaan liemeen. Silloin ainakin lopputulos oli varsin mainio. Ohjeen löysin ylen sivuilta.


Ohje:

vihreitä tomaatteja
3 dl vettä
3 dl etikkaa
5 dl sokeria
kanelia
muskottia
valkopippureita
neilikkaa

Poista tomaateista roskat ja pese ne huolellisesti. Pistele haarukalla reikiä tomaatteihin ja keitä puolikypsäksi. Kaada keitinvesi pois ja lado tomaatit desinfioituihin purkkeihin. Kaada päälle kiehutettu etikkaliemi. Halutessaan mausteet voi laittaa vaikka pussiin, jolloin ne eivät jää purkkiin. Itse purkitin tomaatit mausteiden kanssa. 

-Nna-

2 kommenttia:

  1. Enpä olekkaan törmännyt reseptiin aiemmin. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Paikallisessa lähiruokakaupassa myytiin kypsiä, vihreitä tomaatteja. Lisäksi siellä oli myös mustia (tai oikeastaan punamustia) tomaatteja.

    VastaaPoista