tiistai 17. helmikuuta 2015

Peruna-porkkanavelli

Olemme harjoitelleet uusiin makuihin totuttautumista sekoittamalla sosetta tutuksi käyneeseen velliin. Velliin on päätynyt porkkanaa, porkkanaa ja perunaa, sekä porkkanaa ja luumua. Vellissä kaikki uppoaa mainiosti, vaikka luumu sellaisenaan tuntui olevan vähän epäilyttävää.

Meillä on laitettu noin 1 rkl sosetta ja vajaa 100 ml maissivelliä. Toiset tekevät kasvisvelliä lisäämällä reilummin sosetta ja käyttämällä nesteenä ä-maitoa tai korviketta. Me olemme käyttäneet ihan kaupan purkkisoseita, kun muutenkin totuttelemme niillä nyt aluksi kiinteisiin niiden sileän rakenteen vuoksi. Kotitekoisella soseella tehdyn vellin voi käyttää vaikka siivilän läpi, jotteivat mahdolliset kokkareet tuki tuttia.


-Nna-

1 kommentti: