keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Pellillinen omenapiirakkaa

Tykkään monenlaisista omenapiirakoista. Tällä ohjeella lopputulos on makea, pehmeä ja kuohkea.


Kuohkea omenapiirakka

5 kananmunaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä
150 g sulatettua voita
Päälle:
omenia
kanelia
sokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi ja lisää siihen kylmä vesi. Sekoitat vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhot ja vesivoiseos. Levitä taikina pellille. Leikkaa omenat kuorineen viipaleiksi ja ladon taikinan päälle. Ripota sokeria ja kanelia pinnalle. Paista 200 asteessa 20-30 min.

-Nna-

3 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Mitä sulla on tuossa omenapiirakan lisukkeena, kuvasta ei oikein selviä. :)

    VastaaPoista
  2. Ihan vain Lidlin vanilijajäätelöä. Se on kellertävämpää kuin normijätski, niin voi siksi näyttää vähän oudolta.

    VastaaPoista