sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Puolukka-kookoskakku

Pakkasessa on vielä reilusti viimevuotisia puolukoita, joten olen ottanut nyt ihan asiakseni käyttää niitä pois. Leivoin puolukkakakkua, jonka juju on pohjassa olevassa karamellisoituneessa kerroksessa. Tarjosin tätä vanilijakastikkeen kanssa.


2 kananmunaa
2 dl sokeria
50 g voita
200 g puolukkaa
1 dl maitoa
1 dl kookoshitualeita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijauutetta
1 rkl fariinisokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja vanilijauute. Lisää lopuksi puolukat. Ripottele fariinisokeria voidellun vuoan pohjalle. (Itse käytin suorakaiteen muotoista leipävuokaa.) Täytä vuoka normaalisti kakkutaikinalla. Paista 170 asteessa 50 min tai kunnes kakku on kypsä ja kauniin ruskea päältä.

-Nna-

2 kommenttia:

  1. Aikamoisia herkkuja olet leiponut!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa herkkua. Voin vain kuvitella yhdistelmää puolukka - kookos

    VastaaPoista