torstai 23. heinäkuuta 2015

Lehtikaalisipsit

Tulen tässä asiassa hyvin jälkijunassa ja kokeilin vasta nyt muutama vuosi sitten niin muodissa olleita lehtikaalisipsejä. Nämä on oudolla tavalla koukuttavia. En uskonut muiden kokemuksia ja laitoin ensin liikaa näitä yhdelle pellille, jolloin jäivät lötköksi. Eli kannattaa ihan oikeasti kiinnittää huomiota siihen, että pääsevät uunissa hyvin kuivumaan.

Kuvan sipsit ovat olleet liian tiivisti ja jääneet hieman lötköiksi.

Pellillinen lehtikaalisipsejä

100 g lehtikaalia
oliiviöljyä
suolaa

Ota lehtikaaleista paksu keskiruoti pois. Revi lehdistä isoja paloja. Huuhtele lehdet ja kuivaa hyvin ennen uunitusta. Laita kulhoon lehtikaalit ja oliiviöljyä. Katso, että öljyä on hyvin kaikkialla. Laita lehdet väljästi pellille ja paista 150 asteessa noin 20 minuuttia välillä käännellen. Sipsit on valmiita, kun lehtikaali tuntuu rapealta. Suolaa maun mukaan. Me nautimme näitä maustamattoman kermaviilin kaverina.

-Nna-

2 kommenttia:

  1. Tänä kesänä minun tuttavapiirissäni olivat nokkossipsit vallalla.

    VastaaPoista
  2. Oi, niitä pitääkin kokeilla joskus.

    VastaaPoista