tiistai 28. elokuuta 2012

Säpsä

Tuohon tulevaan liveroolipeliin, mihin tein yöpaidan näköisen alusmekon, halusin hahmolleni myös päähineen. Pukuohjeessa oli, että monet (etenkin naidut) naiset käyttivät erilaisia myssyjä/hattuja, joita siinä nimitettiin säpsäksi. Sitten alkoikin kamala googletus.

Kaapista löytyi hieman valmistujaismekon helmasta leikattua tummanpunaista raakasilkkiä ja pätkä koristenauhaa, jolla on joskus pidennetty ja koristettu farkkujeni lahkeita. Nyt loppu siitä pääsi koristamaan hattuani. Ompelin siihen vielä valkoisia helmiä ja sellaisia pieniä lohenpunaisia kiviä koristeeksi.


 Takaa hatussa on halkio. Koristenauhaa ei riittänyt ihan loppuun saakka, mutta se voisi mielestäni ihan tarkoituksellakin olla noin tehty. Kankaat tuin tukikankaalla ja laitoin reunaan vielä tukihuopaa, jotta se pitäisi mallinsa.


 


Pukuohjeissa tulleissa esimerkkikuvissa monesti naiset käyttivät säpsänsä päällä vielä huivia. Tämä kyseinen huivi ei tule pelissä olemaan päälläni, mutta antaa ideaa, kuinka vanhapiikani voisi sitä käyttää.


-Nna-

4 kommenttia:

  1. Onko toi Säpsän päälyosa täysin pyörä, vai sokea?

    VastaaPoista
  2. Ennemmin pyöreä, kuin soikea. Sanotaan, että se on yläreunasta oikeastaan täysin pyöreä, mutta alareunasta tein vähän soikeamman siitä. Käsivaralla vain piirtelin "ympyrän" sen perusteella, minkä kokoinen tuo kovikereuna oli.

    VastaaPoista
  3. Minulla on ollut säpsän teko haaveissa jo vuosia, mutta ohjeen puutteessa jäänyt. Hmh, saisinkohan jotain aikaiseksi...

    VastaaPoista