torstai 15. marraskuuta 2012

Kanaviillokki

Kyllä ilahdutti, kun löysin tässä jokin aika sitten paikallisen Prisman pakastealtaasta Pajuniemen luomukanan. Asiaan perehtymättömille, kana on eläin joka munii kanamunia. Broileri on jalostettu lihalintu joka teurastetaan jo nuorena. Olen viimeksi syönyt oikeaa kanaa joskus pentuna mummolassa maalla.
Kanaviillokki
1 kana
laakerinlehtiä
pippuria
suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 litra kanan keitinlientä
currya

Keitä kanaa niin kauan, että lihat irtoavat kivasti luista. Itse laitoin kanan aamulla supattamaan suolan, pippurin ja laakerinlehden kanssa. Annoin porista 3 tuntia, jonka jälkeen erottelin lihat kanasta. Sitten otin 1 litran siivilöityä keitinlientä, johon lisäsin 3 rkl vehnäjauhoja. Lisäsin kanat vielä hetkeksi kastikkeen joukkoon ja maustoin lopuksi currylla. Viillokkini söin riisin ja pihlajanmarjahyytelön kanssa.

-Nna-2 kommenttia:

  1. Oi että, pakko hakea huomenna kanaa ja tehdä viillokkia, alkoi heti tekemään mieli!

    Suomessa olen kuullut kun ihmiset sanovat, etät kanat on nykyään niin mauttomia. Johtuiskohan se siitä, että usein unohdetaan juurikin aknan ja broilerin ero - ja että yleensä kanaa kannattaa keittää vähän aikaa jopa ennenkuin sen heittää grillille tai uuniin. Kanahan on eläimenä aika kuiva.

    VastaaPoista
  2. Lapsena olisin saanut kotona oikeaa kanaa ruoaksi, mutten pystynyt syömään, kun tajusin, että ko. kana oli vielä edellisenä päivänä juossut pihamaalla vapaana. Olin noin 4-6v.

    VastaaPoista