sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Tilkkutäkki

Ukkonen oli viikonlopun töissä, jota tapahtuu max. 2 kertaa vuodessa. Olenkin saanut viikonloppuna viettää minä-aikaa. Siihen on kuulunut musiikin kuuntelua, pelmeenejä ja väriterapiaa kankaiden muodossa.

Halusin tehdä tilkkutäkin. Sitä varten sain kaivaa varastosta erilaisia kankaita. Meidän ensimmäisen yhteisen kodin keittiön verhot. Mummolasta löydetystä kankaasta tehdyn lempihameen jämät. Pyöreä pöytäliina, jonka ostin kirppikseltä vain siksi, koska se oli niin ihana. (Meillä ei ole ikinä ollut sellaista pyöreää pöytää, johon se olisi käynyt.) Kangasta, josta on tehty myös kevättakkini. Kangas, jolla peitettiin häissämme ruokasalin puoli. Kankaita joihin liittyi muistoja ja joiden väreistä pidän.

Täkillä on kokoa 80x100 cm. Se on sen verran pieni, että saa mennä kaappiin odottamaan sitä, jos joku onnellinen päivä meille olisi siunaantunut jälkikasvua. Materiaalina tuossa on erilaiset puuvillatilkut. Välissä on levyvanua ja toisella puolella on tuota kukertavaa kangasta, jota on alarivissä kolmas pala vasemmalta katsoen.

Tykkään tästä ihan tosi paljon, ja mikä parasta, tätä tehdessä tuli tosi hyvä mieli. Ompeluun liittyi myös nostalginen tunne. Kun olimme muksuja, mummomme ompeli jokaiselle lapsenlapsellensa oman tilkkutäkin sänkyyn päiväpeitoksi. Myös Ukkosen mummo on tehnyt hienoja tilkkutöitä.


-Nna-

4 kommenttia:

  1. Siitä tuli värikäs ja hieno, olet ollut tosi aikaansaapa!

    VastaaPoista
  2. oih, nyt muistin, että minun pitäisi tehdä kaksi pientä tilkkupeittoa ennen kesää... Just tällaisia neliöitä...

    VastaaPoista