lauantai 7. marraskuuta 2015

Isänpäiväkortteja

Jos isänpäiväkortit on vielä askartelematta, tässä on muutamia ideoita mitä voi lapsen kanssa tehdä.


Pyysin Pirpanaa piirtämään kuvan ukista. Tässä on 1 vuotiaan näkemys, miltä ukki näyttää.


Käden- ja jalanjäljet on tehty laittamalla vedetöntä rasvaa lapsen jalkapohjiin ja kämmeniin. Meidän värikylvyssä käytettiin Vitalista. Rasva pitää levittää ohuelti, jolloin myös jalkapohjan ja kämmenten uurteet jäävät näkyviin. Jäljen päälle ripotellaan perunajauhoja. Kun ne ovat hieman kuivahtaneet, perunajauho kiinnitetään suihkuttamalla jotain mahdollisimman vahvaa hiuslakkaa päälle.

Ukki sai myös uudet jalanjäljet, joista voi katsoa kuinka jalka on vuodessa kasvanut. Ne on tehty perinteisesti sormiväreillä.


Leikkipuistossakin pääsi askartelemaan isänpäiväkortteja. Autot olivat valmiiksi leikattuja. Toiseen autoon Pirpana piirsi ensin vahaliiduilla. Siihen on kiinnitetty karamelliväreillä värjättyjä maissinaksuja. Ilmeisesti noita saa ostaa jostakin. Hauskaa noissa on se, ettei niitä tarvitse liimata, vaan kun naksua painaa kosteaan paperiin ja sen jälkeen korttiin, se liimautuu hyvin paikoilleen. Isopapalle menneessä kortissa on sydän, joka on leikattu Pirpanan värikylvyssä maalaamasta paperista.

-Nna-

2 kommenttia: