keskiviikko 5. joulukuuta 2012

5. joulukuuta, Mausteinen puolukkakakku

Minun joulumakuihin liittyy erilaiset maustekakut. Tutuimpia on piimä- ja taatelikakku, mutta välillä haluan kokeilla jotain muutakin. Jaakko Kolmosen ja Veijo Vanamon kirjasta leivotaan yhdessä löysin reseptin mausteiseen puolukkakakkuun.



Mausteinen puolukkakakku

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl soodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 dl ruokakermaa
1 dl voisulaa

Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Kaada joukkoon puolukkasurvos, kananmunat, kerma ja voisula. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokdaan. Paista kakku 175 asteen lämmössä noin 60-70 min. Kakku säilyy kauan tuoreena.

-Nna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti