torstai 4. huhtikuuta 2013

Parvekepuutarhasta päivää

Parvekepuutarhuriksi ryhytessäni huomasin, että kaikenmaailman ruukut on aika kalliita. Joskus törmäsin netin ihmeellisessä maailmassa kasvien kasvatussäkkeihin. Koska meillä ei ole ikinä harrastettu kernipöytäliinoja (joista kai useat niitä tekee), marssin paikalliseen Prismaan. Koska kaikki löytämäni kerniliinat olivat mielestäni hirveitä, päädyin ostamaan pinkin suihkuverhon, vaikkei sekään nyt kuulu näihin lempiväreihini. Siitä sitten ompelin noin 50x50x50 kokoisen säkin, jonka reunoihin laitoin vielä vinokaitalenauhaa. Se ei ole kovin kuvauksellinen ilman multaa ja muuta, mutta täytin sen kokeeksi koristetyynyillä. Mietin, jos kokeilisi laittaa jotain ihan uutta, vaikka perunaa kasvamaan tuohon.


Yrttejä kasvattaessa minulle kävi niin onnettomasti, että olin onnistunut heittämään muistilappuni lattialle (jossa luki missä kohtaa mitäkin kasvaa), niin Ukkonen oli sitten mennyt ja siivonnut sen roskikseen. Innostuin eilen laittamaan rosmariinini kasvamaan lasipurkkiin, jonka pohjalle laitoin reilusti lekasoraa. Tänään sitten hetken mielijohteesta menin ja maalasin ne oranssiksi häistä ylijääneellä maalilla. Nyt ainakin tiedän, mitä noissa lasipurkeissa kasvaa.Krassit ovat onnekkaimpia kasveja, löysin niille ison ruukun alennuksesta ja laitoin niiden kaveriksi metallisen kehikon. Toiveenani on, että ne ymmärtäisivät kasvaa sitä pitkin ylös ja tehdä sellaisen hienon vihreän "tornin".


-Nna-

6 kommenttia:

 1. Minä en taida edes ajatella pihahommia vielä näillä lumilla:DD

  VastaaPoista
 2. Ihanasti vihertää. Meillä on vielä kovat yöpakkaset.

  VastaaPoista
 3. Parvekepuutarhan lisäksi voisit ehkä ajatella palstan hankkimista - sinne mahtuisi ainakin paremmin perunaa kasvamaan.

  VastaaPoista
 4. Äiti, olen kyllä miettinyt sitä useasti, mutta en tiiä, riittäisikö minulla oikeasti jaksaminen/kiinnostus lähteä sinne tarpeeksi usein. Ajattelin, että katson ainakin tämän kesän, jaksanko noita kuinka hyvin hoitaa. Viime kesänä kasvini voivat vähän huonosti, kun oli remppaa ja muuttoa, jotka veivät kaikki mehut.

  Btw, voiko tosiaan ihan geneerisistä kaupaun perunoista tehdä siemenperunaa, vai myydäänkö niitä erikseen jossakkin?

  VastaaPoista
 5. Kaupan perunastakin kasvaa uusia perunoita. Varsinaiset siemenperunat on tarkistettu, ettei niiden mukana leviä maahan jotain ikävää tautia tai tuholaista. Käytännössä menee niin, että saattaa ostaa jonkin siemenperunapussin ja istuttaa ne maahan. Sitten tulee eteen kaikenmaailman itäneiksi päässeitä kaupan perunoita ja nekin tulee kuopattua multaan.

  Voin säästää sulle muutaman siemenperunan. :)

  VastaaPoista
 6. mullakin olis suunnitelmissa kokeilla perunan parvekekasvatusta, saas nähä miten käy..

  sulle on blogissani haaste (: http://avaruustanssiaiset.blogspot.fi/2013/04/haaste.html

  VastaaPoista