lauantai 4. toukokuuta 2013

Pavlova

Blogissa on eletty hiljaiseloa taas hetki. Tuntuu, ettei aika riitä käsitöille tai muulle harrastamiselle. Aikaahan minulla on tasan yhtä paljon kuin aikaisemmin, olen vain käyttänyt sitä mm. sykkimällä eri puolella Suomea. Tässä parin viikon aikana on tullut käytyä mm. Oulussa, Tampereella, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Kuopiossa. Ihan vain koska voi.

Vappubrunssille tein pavlovaa. Se on kanssa ollut tehtävien listalla pitkään, mutta nyt vasta sain aikaiseksi. Oma versioni oli sellainen noin uunipellin kokoinen melko matala kiekko, jonka sitten päällystin kaikella hyvällä. Ukkosesta se oli sellaista, että hampaat sulaa, mutta meille tytöille se maistui erinomaisesti.

Kuvannut Elina, pöllin kuvan fb:sta
Pavlova

6 munan valkuaista
3 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl perunajauhoja

Päälle:
2,5 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
500 g mansikoita
vadelmia

Vatkaa muna ja suurin osa sokerista kovaksi vaahdoksi. Lisää loppupuolella joukkoon myös loput sokerista, johon on sekoitettu perunajauhot. Lisää myös sitruunamehu sekaan vatkaten. Laita vaahto uunipellille sopivaan muotoon, itse piirsin valmiiksi ympyrän leivinpaperin nurjalle puolelle. Paista 125 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Anna pohjan jäähtyä ja kovettua rauhassa. Vatkaa vanilijakastike vaahdoksi, laita se marenkilevyn päälle ja koristele esim. marjoilla tai hedelmillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti