keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Minttuhyytelö

Sain äidiltäni ison määrän minttua ja muita ihania yrttejä. Suurimman osan mintusta kuivasin, mutta osasta tein minttuhyytelöä. Inspiraation siihen löysin blogista Vatsasekaisin Kilinkolin.

Minttuhyytelöä sillipurkissa

Minttuhyytelö

6 dl tuoreita mintun lehtiä
5 dl omenasiideriä
1 dl vettä
2 dl hillo-marmeladisokeria

Kiehauta siideri+vesi, lisää joukkoon mintun lehdet. Anna hautua noin vartin verran. Siivilö lehdet pois ja lisää joukkoon sokeri. Keittele noin 5 min. Purkita puhtaisiin ja desinfioituihin purkkeihin kuumana. Itse en lisänyt joukkoon ollenkaan lehtiä tai elintarvikeväriä, siksi tuo ei ole geneerisen minttuhyytelön väristä.

Kuivattuna löytyy vasemmalta alkaen kaksi purkkia minttua, sitten on geneeristä yrttisekoitusta, tilliä ja rakuunaa.


Tämän vuoden uutena kokeiluna on kuivatut kehäkukan terälehdet. Ne ovat ihanan oranssin värisiä vielä kuivattunakin. Ajattelin lisätä niitä teesekoituksiin, joita olen nyt harrastanut. Itse kuvatuilla kasveilla saa kivaa vivahdetta ihan perus mustaan tai vihreään teehen.

 

Muina kuulumisina kerrottakoon, että meidän auto hajosi. Se on aika nihkeää, koska ilmeisesti syynä oli se, ettei korjaamo ollut kiinnittänyt kunnolla vetoakselia takaisin, kun siihen viimeksi vaihdettiin tiiviste. Onneksi olin aivan lähellä kotia, kun se hajosi. Ukkonen huomasi ajatella, että siinä olisi voinut käydä pahasti, jos olisi irronnut esim. motarilla. Yht'äkkiä kuului kamala skriik. Ensin luulin, että eturenkaamme on irronnut, ennen kuin näin, että sehän on vielä kiinni jossakin, mutta auton alla on metallia maassa ja rengas oudossa linkussa. Onneksi Ukkonen tuli kesken työpäivää ihmettelemään asiaa kanssamme ja muutama autoista ymmärtävä ystävämme oli heti kartalla siitä, mistä vika voisi johtua. Nyt auto on hinautettu korjaamolle, joka lupasi sen tutkia/korjata, koska ainakin nyt näyttää siltä, että vika on heidän.

-Nna-

3 kommenttia:

 1. Kylläpä kävi harmi teidän auton kanssa - toivottavasti se saadaan vielä kuntoon.

  VastaaPoista
 2. Oletpa ollut ahkera säilöjä. Ihanaa varmasti tuo hyytelö
  ja kuivatut yrtit.

  VastaaPoista
 3. OM NOM minttuhyytelöä! Pitääpä tulla kylään ja maistiaisille. ;)

  VastaaPoista