maanantai 22. heinäkuuta 2013

Sukkanauha

Serkkuni Idi liittyi lauantaina rouvakerhoon sanottuaan tahdon. Minulle oli uskottu kaason kunniatehtävä. Juhlat oli aivan mahtavat. Kaason näkökulmasta kaikki meni hienosti. Morsian oli kaunis, sulhanen komea ja vieraat juhlatuulella.

Kaikista parasta noiden häiden järjestelyssä oli se, että sain tilaisuuden viettää aikaa sukulaisteni kanssa. Pääsimme Rja-tädin luokse leipomaan piirakoita ja hän huolehti ruokailustamme ennen vihkimistä. Sukulaiset myös auttoivat juhlapaikan koristelussa. Itse juhlissa sitten näin montaa sellaista ihmistä, joita tulee nähtyä aivan liian harvoin.

Idi pyysi, että ompelisin hänelle sukkanauhan. Vaikka voisi kuvitella sen olevan helppoa, pääsi muutama ärräpää tuota tehdessä. Sukkanauhaa varten ompelin kaksi pitsinauhaa päällekkäin yhteen. Vaihdoin punaruudullisen nauhan tilalle morision toivomaa sinistä. Niiden taakse ompelin vinokaitalenauhan ja lopuksi vielä pujotin sisälle kuminauhan, jotta sukkanauha pysyi hyvin paikoillaan. Lopputuloksen koristelin askartelemallani rusetilla ja viimeisetelin sen napilla.


-Nna-

1 kommentti:

  1. Onnistunut lopputulos ärräpäistä huolimatta! Morsian varmaan muisti vanhan lorun: jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä, jotain lainattua.

    VastaaPoista