maanantai 5. elokuuta 2013

Ohraryynirieska

Ensimmäisen kerran Savonmaalla maistaessani ohraryynirieskaa, jota vain rieskaksi kutsuttiin, olin hämmentynyt. Minulle aito ja oikea rieska on sellaista leivän näköistä herkkua. Aikani röpörieskaa maisteltuani, tykästyin kuitenkin sen makuun. Miniäsiskoni innoittamana leivoin sitä hänen ohjeella. Ohjeesta poiketen lisäsin omaan taikinaani suppilovahverojauhetta, josta johtuu kuvassa näkyvät mustat pilkut.


Ryynirieskaa pellillinen

 0,5 l vettä
1 l piimää
4 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 kananmuna
0,5 dl öljyä
suolaa
(kuivattua suppilovahveroa jauhettuna 0,5 dl) -> oli oma lisäykseni taikinaan.

Turvota ryynejä lämpimässä vedessä noin tunnin ajan. Sekoita joukkoon kaikki loput ainekset ja kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa 50-60 min.

-Nna-

2 kommenttia:

  1. Minulle rieska tarkoittaa vaaleaa leipää, eivuokaleipää vaan sellaista limpun muotoista. Ohraryynirieska näyttää mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
  2. Wikipedia tietää kertoa paljonkin erilaisista rieskoista: "Eri maakunnissa on erilaisia rieskoja ja monet pitävät oman alueensa rieskaa ainoana oikeana." Röpörieskakin näyttää hyvältä.

    VastaaPoista