Raparperin kuivatus
Pese ja kuori raparperi. Silppua se niin ohuiksi paloiksi, kuin mitä helposti veitsellä saa. Itse käytin kuivaamiseen kasvikuivuria. Ensin 60 asteessa 1 tunti, jonka jälkeen hieman heittelin vanilijauutetta joukkoon. (Eli vodkaa, jossa on lillunut muutaman kuukauden vanilijatanko). Vaniljauute ei ole mitenkään välttämätön, eikä maistunut kamlasti lopputuloksessa. Sitten kuivatin vielä 30 minuuttia samassa astemäärässä. Sen jälkeen laskin kuivauslämpötilaa 35 asteeseen, jossa raparperi sai kuivua yön yli. Lyhyempikin kuivatus olisi varmasti riittänyt, kun oli jo melko kuivaa tavaraa tuon kuudenkympin käsittelyn jälkeen.
Laitoin kuivattua raparperia teehen ja tein siitä kiisseliä. Kiisselissä keitin ensin 5 min pelkkiä raparpereja vedessä, jonka jälkeen suurustin sen normaalisti. Lopputulos oli mielestäni onnistunut. Jos on pieni pakastin kuten meillä, kannattaa ehdottomasti harkita raparperin kuivausta.
-Nna-
Kiitos vinkeistä kuivaamiseen. Kokeiluun menee, kun tosiaan satoa pukkaa...
VastaaPoista